Case

6 Tips: Sådan bruger du Facebook Notes med din blog eller webside

6 Tips: Sådan bruger du Facebook Notes med din blog eller webside Står du og ikke helt ved hvordan du...

6 Tips: Sådan bruger du Facebook Notes med din blog eller webside

6 Tips: Sådan bruger du Facebook Notes med din blog eller webside

Står du og ikke helt ved hvordan du skal komme i gang med at bruge Facebook Notes? Så fortvivl ikke, Facebook Notes er lige så let, at komme i gang med, som det er at skrive på din egen blog eller Facebook-side. Her er et par tips til hvordan du kan bruge Facebook Notes.

Tip 1: Brug Facebook Notes som blog.

Går du med tanker om, at starte med at blogge eller skrive artikler til din virksomhed eller dig selv? Har du ikke lige overskuddet til at finde tid til det? Så er Facebook Notes det rigtige sted at starte, da det ikke kræver så meget for at komme i gang.

Ved at starte med at bruge Facebook Notes får du øvelse i at skrive blogindlæg og artikler – jo mere du bruger det desto bedre bliver du til det – øvelser gør mester.

Om du laver en Facebook Note på din personlige Facebook side eller på virksomhedens betyder ikke så så meget. Det der betyder noget er, at hver gang du laver en ny Facebook Note, så har du lavet nyt “content” som din følgere/fans kan se og interagere med.

Jeg foretrækker selv, at blogge primært på mit eget website, fordi det er mit og ikke på Facebook’s – rented land. Det jeg skriver på Facebook Notes kan jeg dog altid flytte over på min egen blog eller et website jeg ejer. Facebook Notes er dog et spændende alternativ til den traditionelle blogging og artikel-skrivning for både den enkelte og for virksomheder.

Der findes mange kreative måder hvorpå man kan benytte Facebook Notes – dette vil jeg vise i det følgende.

Tip 2: Lav et resume af dine blog indlæg.

Har du allerede en blog eller en webside, men kan ikke rigtig finde tiden til også at skrive i Facebook Notes, så lav et resume af et af dine blog-indlæg.På den måde får du “Content” som du kan bruge på din Facebook-side ved hjælp af Facebook Notes.

Ved at linke til dit oprindelige blog-indlæg eller artikel på din blog eller webside opnår du flere fordele. Du genererer trafik til din blog eller webside, som er godt for din SEO-ranking på Google.

Sidenote: Facebook-Notes er også synlige i Googles søgeresultater.

Endvidere har du med et link til din blog eller webside mulighed for, at få flere følgere, besøgende eller endda også signups til dit nyhedsbrev.

Derfor: Husk at linke til dit oprindelige og fulde blog-indlæg eller artikel, så har du mulighed for at opnå nogle af de fordele man kan få ved, at lave et resume af dine blogindlæg på Facebook Notes.

Facebook Notes – Resume:

Tidligere på ugen lavede jeg et blogindlæg omkring det, at bruge Facebook Notes som blogging-platform. Her giver jeg 10 tips omkring hvordan man kan bruge Facebook Notes – læs hele blog-indlægget her.

Se flere tips her! – Dette er et testlink for at illustrere hvordan man kan gøre.

Tip 3: Brug Facebook Ads til at promovere dine Facebook Notes.

Du kan også bruge Facebook Ads til at promovere dine Facebook Notes. Og det endda ganske simpelt.

Ved at benytte Facebook Ad til, at promovere din Facebook Note, kan du drage fordel af ad-targeting og målrette din promovering baseret på interesser og Facebook-sider som målgruppen har liket.

Men hvordan gør man lige det? Ved at bruge Facebook Notes er man i første omgang afskåret fra, at bruge f.eks. “Boost” – Ads Manager og Power Editor. Det er der selvfølgelig en løsning på.

Start med at lav en Facebook Note med “content” som du gerne vil markedsføre overfor en bestemt målgruppe.

Når du har lavet Facebook Noten og udgivet den, ser det f.eks. ud som nedenstående billede – “Boost Unavailable”.

Det du så gør er, at indlejre Facebook Noten i en ny post på din Facebook-side. Her får du så også mulighed for, at skrive lidt tekst som “teaser” til din Facebook Note.

Du indlejrer Facebook Noten ved, at højreklikke på Facebook Notens tid og dato (som med alm. Facebook posts) og så gemmer du linket. Herefter indsætter du linket i et ny Facebook-post.

Tip 4: Lav ugentlige resumé af samtlige af dine blog-indlæg, artikler og/eller Facebook Notes.

En anden måde at benytte Facebook Notes på er ved, at lave et resumé af hvad du har skrevet i ugens løb.

Hvis du f.eks. i ugens løb har skrevet 5 blog-indlæg, artikler eller Facebook Notes om et eller flere emner, så kan du lave en Facebook Note som indeholder titlerne på disse 5 blog-indlæg, artikler eller Facebook Notes. Skriv kort 2-3 linier om hvert blog-indlæg og link ved hver enkelt til det fulde blog-indlæg, så dine fans/følgere kan finde det på en let måde.

Hvis du også har publiceret dem som separate Facebook Notes, så kan du også lave en Facebook Note med link til hvert enkelt Facebook Note som du har skrevet og delt på din Facebook-side. Der er mange muligheder for her at lave “content” let tilgængeligt for fans og følgere. Men også mange muligheder for at komme i gang med at blogge, skrive artikler eller benytte Facebook Notes.

Det ugentlige resumé kunne se sådan ud:

TIPS:

På den måde behøver dine fans ikke at skulle søge efter dem.

Tip 5: Lav guider til spørgsmål som du ofte bliver stillet.

Er du en af dem som folk spørger til råds om hvordan er det nu lige man gør det? Er du også lidt træt af, at skulle gentage dig selv hele tiden? Så lav en Facebook Note med en guide eller instruktion til hvordan man lige gør det de spørger om.

Facebook Noten bliver gemt i dit Facebook Notes-arkiv og er altid tilgængelig for dine fans/følgere. Jeg har efterhånden lavet en del at de guider eller instruktioner og med Facebook Notes er det blevet endnu lettere at lave.

Tip 6: Embed Facebook Notes på din egen blog eller i en artikel.

Der er mange måder man kan bruge Facebook Notes på. En af dem er at embedde dem i dine egen blog-indlæg eller artikler.

Det gør du ved, at gå til den Facebook Note som du gerne vil embedde i dit blog-indlæg eller artikel. Her klikker du på dropdown-menuen på den publicerede Facebook Note og trykker på Embed Post. Herved får du en embed-kode som du kan sætte ind i dit blog-indlæg eller artikel.

Bonus tip: Embed Facebook Note og brug Boost, Ads Manager eller Power Editor

Nyhedskategorier

Har du interesse i Divi temaet, WordPress og Online marketing?

Hold dig opdateret via vores nyheder, hvor de seneste opdateringer, trends og gennembrud inden for Divi Theme, webdesign, digital marketing & sociale medier bliver vist.

Divi Theme

Få det fulde potentiale af disse temaer med eksperttips, kreative tilpasningsideer og dybdegående tutorials.

Digital marketing & sociale medier

Udforsk ekspertstrategier, trends og handlingsorienteret indsigt for at booste din digitale tilstedeværelse.

WordPress & Woocommerce

Få ekspertindsigt, optimeringstip og de seneste trends for at forbedre din WordPress- og/eller e-handelsrejse.

Nice to know

Bliv informeret, bliv inspireret, og øg din viden, mens du navigerer i de dynamiske områder inden for design og digital markedsføring.

Vi tilbyder

Vi udvikler, designer og transformerer din vision til din nye forretningsløsning

Vi tilbyder moderne responsiv webdesign, digital marketing samt support & vedligeholdelse af din webside eller shop. Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller bliv ringet op.

Planlægning, strategi og eksekvering